Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Alkusammutuskoulutus sisältää teoriaosuuden, jossa käsitellään mm. palamisen edellytyksiä, palon kehittymistä ja sammuttamista. Teoriaosuuden lisäksi koulutukseen kuuluu alkusammutusharjoitus sammutuspeitteellä ja käsisammuttimella.

Koulutukseen sisältyy alkusammutuksen teoriaa, alkusammutusvälineiden käyttökoulutus sekä käytännön sammutusharjoitus. Alkusammutuskoulutus perustuu Suomen palopäällystöliiton (SPPL) ja Suomen pelastusalankeskusjärjestön (SPEK) hyväksymään koulutuskokonaisuuteen. Alkusammutusharjoittelu toteutetaan nykyaikaisilla harjoitusvälineillä, jotka eivät aiheuta savu- tai hajuhaittoja ympäristöön. Polttoaineena käytetään nestekaasua, ja sammutusaineena vettä, joten harjoittelun jälkeen harjoituspaikkaa ei tarvitse erikseen siivota kuten harjoitellessa jauhesammuttimella ja bensiinillä. Alkusammutusharjoitus voidaan toteuttaa turvallisesti ja ympäristöystävällisesti asiakkaan pihalla tai parkkipaikalla.

Harjoitusvälineinä ovat:

• Käsisammutin, jolla harjoitellaan allaspalon sammuttamista. 
• Sammutuspeite, jolla harjoitellaan roskalaatikkopalon ja henkilön sammuttamista

Alkusammutuskoulutuksen pituus on 2 tuntia.  

Kurssin hyväksytysti suorittaneet saavat SPEK:n ja SPPL:n hyväksymän alkusammutuskortin, joka todistaa että kortin haltija on suorittanut tiukkojen kriteerien edellyttämän alkusammutuskoulutuksen. Kortti on voimassa viisi (5) vuotta koulutuksesta.

Lisätietoa koulutuksesta: 

toimisto@nfp.fi
+358 (0)40 528 3054